Safe Solar ontzorgt door inzet gecertificeerde vakmensen

Safe Solar is een vakkundig familiebedrijf op het gebied van onder meer zonnepanelen, energieopslagsystemen en laadpalen. Het bedrijf is volledig gecertificeerd en blijft zoeken naar nieuwe manieren om klanten extra te ontzorgen, zoals het aanbieden van een sleuvengraver om laadpalen ‘erfvriendelijk’ te kunnen installeren.

Volledig gecertificeerd

Het is belangrijk om zonnepanelen door een gecertificeerd bedrijf te laten installeren om gevaarlijke situaties, zoals brand te voorkomen. Het team van Safe Solar is in het bezit van deze papieren. “Bij het installeren van zonnepanelen komt heel wat bij kijken”, zegt eigenaar Wichard Dijkstra. “Denk aan de plaatsing van de panelen: waar komen ze, hoeveel zijn er nodig, welke materialen gebruik je en waar komen de omvormer en de aansluiting in de meterkast. We komen vaak onveilige situaties tegen in de meterkast: omvormers die niet goed zijn aangesloten of met de verkeerde bekabeling. Certificeren is daarom heel belangrijk.”

Run op accu’s

Het merk SolarEdge loopt voorop op het gebied van energieopslagsystemen. Dijkstra verwacht dat als Nederland in 2023 de salderingsregeling voor zonnepanelen afbouwt, energie in accu’s opslaan aantrekkelijk wordt. “Dan krijgen consumenten en bedrijven niet meer de volledige kilowattuur prijs weer terug, zoals nu gebeurt. Dat wordt in stappen van 9% per jaar afgebouwd. De teruggave is minder, maar er komt wel een andere vergoeding voor terug. Zonnepanelen kunnen dan nog steeds goed uit. De verwachting is dat er hier ook subsidies komen op accu’s, net als in Duitsland en België. Er is daar al een enorme run op accu’s en die komt hier straks ook.”

Sleuvengraver

Het assortiment van Safe Solar breidt zich steeds meer uit om klanten extra service aan te bieden. “We beschikken nu ook over een speciale sleuvengraver om laadpalen op andere plekken op het erf te installeren dan alleen tegen een muur aan”, aldus Dijkstra. Dan moet er wel een grote kabel door de grond worden getrokken om dit te realiseren. Je kunt dan met een minikraan het hele erf overhoop halen, maar onze sleuvengraver graaft slechts een rechte gleuf van ongeveer 10 centimeter breed. Het scheelt de klant weer graven als wij dit kunnen doen.”

Safe Solar Zonnepanelen
Safe Solar Burgum Favicon

Heeft u een vraag?

Bel ons op 06-52483195

Bereikbaar van maandag t/m zaterdag 9.00 - 17.00 uur