Breng uw energierekening fors omlaag met zonnepanelen van Safe Solar

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd enorm hard gestegen. Volgens Wichard Dijkstra van Safe Solar zijn zonnepanelen nu sneller terugverdiend dan ooit. “De terugverdientijd van zonnepanelen ligt nu tussen de vier en vijf jaar.”

Wichard berekent voor een aantal recente installaties de terugverdientijd met de huidige elektriciteitsprijs. “Dit is vrij gemiddelde situatie”, zegt hij wijzend op een tekening. “Hier hebben wij acht zonnepanelen aangelegd. De terugverdientijd is precies vijf jaar. Hij pakt er een andere tekening bij. “Deze is nog gunstiger. Hier heb je tien panelen op het zuiden. De terugverdientijd is dan 4,2 jaar.” 

Hij merkt er wel bij op dat de salderingsregeling mogelijk wordt afgebouwd vanaf 2023. “Misschien dat de terugverdientijd dan verschuift naar vijf á zes jaar, maar omdat de energieprijzen zo blijven stijgen, blijven zonnepanelen interessant. En mocht de salderingsregeling wel worden afgebouwd, dan kun je het beste nu zonnepanelen aanschaffen, zodat je nog zo lang mogelijk van de regeling kunt profiteren.” Wichard verwacht daarnaast dat de prijzen van zonnepanelen en andere materialen gaan stijgen. “Dit heeft ermee te maken dat de transportkosten enorm zijn gestegen en blijven stijgen. Ik verwacht daarom dat de panelen duurder gaan worden. Je moet er nu bij zijn.” 

Al benadrukt hij wel dat alleen de prijs niet zaligmakend is. Zo waarschuwt hij voor ‘cowboys’ op de markt. “Ik kom wel eens offertes tegen, waarbij niet alles klopt en waar wel heel weinig advies wordt gegeven. Zonnepanelen installeren is meer dan alleen wat panelen leggen op een dak. Zo moet de meterkast in orde zijn en is veiligheid ook heel belangrijk.” De zonnepanelen die Safe Solar gebruikt staan op de zogenaamde Tier 1-lijst en staan geregistreerd in het BCRG-kwaliteitsregister. “Dit zijn hoogwaardige panelen die voldoen aan alle internationale kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarnaast gebruiken wij altijd dikkere bekabeling dan standaard. Ook sluiten wij de panelen altijd aan op een optimizer van SolarEdge met vlamboomdetectie. Bij kortsluiting schakelen deze automatisch terug naar 1 volt.”

Naast zonnepanelen legt Safe Solar ook warmtepompen en warmtepompboilers aan. Volgens Wichard zijn vooral die laatstgenoemde snel rendabel. “Een warmtepomp heeft pas zin wanneer een woning heel goed geïsoleerd is. Een warmtepompboiler zorgt voor warm water bij bijvoorbeeld douchen. Daarmee kun je ook in een minder goed geïsoleerde woning de gasrekening flink omlaag krijgen. Bel gerust 06-40486653 voor het maken van een afspraak. Dan gaan wij samen kijken hoe u kunt besparen op uw energierekening.”

Zet een streep door een hoge energierekening door nu te investeren in zonnepanelen van Safe Solar.
Safe Solar Burgum Favicon

Heeft u een vraag?

Bel ons op 06-52483195

Bereikbaar van maandag t/m zaterdag 9.00 - 17.00 uur