Topdrukte bij Safe Solar: “Vakmensen zijn altijd welkom”

Bedrijven in de duurzaamheidsbranche hebben te maken met topdrukte. Dit terwijl producten slecht leverbaar zijn. Wichard Dijkstra, de eigenaar van Safe Solar, heeft er maar één woord voor: “bizar”. Hoewel hij via zijn grote netwerk nog wel aan producten kan komen, moeten klanten rekening houden met langere levertijden. Daarnaast zit hij te springen om personeel.

Nog snel even voor de zomer zonnepanelen laten aanleggen op uw dak, zit er niet meer in, waarschuwt Wichard. “In het najaar roepen wij mensen altijd op om dan alvast zonnepanelen te bestellen, zodat de panelen zeker voor het voorjaar liggen. In het voorjaar is er namelijk altijd wel een piek, maar zo extreem hebben wij het nog niet meegemaakt.”

Voor zonnepanelen heeft hij meerdere leveranciers, voor omvormers is hij afhankelijk van één leverancier. “Wij werken alleen met omvormers van SolarEdge, omdat deze het veiligst zijn. Wij gaan dus ook niet overstappen naar een ander merk. Hopelijk komen de leveringen de komende maanden weer wat op gang.”

De omvormers van SolarEdge zijn ook geschikt om op een thuisaccu op aan te sluiten. Volgens Wichard is dat de toekomst. “Overdag is er veel zonne-energie en dan zijn de meeste mensen aan het werk. Als ze ’s avonds thuiskomen, ontstaat er een piek op het energienet, maar dan leveren de zonnepanelen veel minder.”

Netbeheerders juichen thuisaccu’s dan ook toe, zegt hij. “Door de energie overdag op te slaan in een accu voorkom je twee pieken. Overdag hoeft er minder energie teruggeleverd te worden aan het net en ’s avonds hoeft er minder energie aan huishoudens geleverd te worden.” Wichard verwacht dat zodra de salderingsregeling is afgeschaft, er een subsidie op thuisaccu’s komt. “Nu zijn deze nog niet rendabel, maar dan wel.” Hij vindt het heel belangrijk dat alle producten vakkundig en veilig worden geïnstalleerd. Safe Solar heeft eigen monteurs in dienst. Om de groeiende vraag aan te kunnen zoekt Wichard extra vakmensen. “Heb je elektrotechnische ervaring  en bij voorkeur affiniteit met zonnepanelen? Dan ben je altijd welkom. Stuur gerust een email naar algemeen@safesolar.nl.”

Safe Solar Burgum Favicon

Heeft u een vraag?

Bel ons op 06-52483195

Bereikbaar van maandag t/m zaterdag 9.00 - 17.00 uur